Skip to content

Staatssecretaris besluit tot geen besluit

Goederentrein1De staatssecretaris heeft 19 juni het besluit genomen in principe te kiezen voor de Deventer-variant. Echter, tevens zet ze voorlopig alle voorbereidingen, onderzoeken en 2e MER fase stil.

Ondanks de mededelingen van de staatssecretaris dat zij nu geen keuze maakt m.b.t. de noordelijke aftakking wil een groot deel van de tweede kamer dat dit onderwerp toch op de politieke agenda blijft staan zo blijkt uit de berichtgeving.

Om die reden blijft voor NoRail de noodzaak om te blijven aandringen op een structurele oplossing voor het goederenvervoer. Het uitgangspunt blijft dat we goederenvervoer over het oude bestaande spoor door de steden onacceptabel vinden en we zullen proberen daar alternatieven voor aan te dragen.

Deel bericht

  • Delicious
  • Digg
  • Newsvine
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Twitter

Reacties

  1. Harry Walters June 25, 2014

    Besluit gaat wel betekenen dat het licht op groen gezet is om beduidend meer goederentreinen door een dichtbevolkt gebied te laten rijden met alle overlast en risico’s die daar bij horen. Er is niet serieus nagedacht over alternatieven; het gekozen traject stond eigenlijk al vast. Buiten een paar voorzieningen als een verdieping bij het spoor in Almelo loopt het traject vlak langs duizenden woningen. En al deze bewoners worden ongevraagd opgescheept met flinke problemen. Ook ‘s nachts denderen deze treinen vlak langs de huizen die letterlijk soms staan te trillen. Het is een besluit van een minister die blijk geeft alleen in termen van geld te denken en geen menselijke maatstaf hanteert.

Trackbacks

Er zijn geen trackbacks op dit bericht