Skip to content

Twentse gemeentes uiten zorg over Programma Hoog Frequent Spoor (PHS)

Wethouders uit Almelo, Borne, Hengelo en Oldenzaal hebben tijdens een bestuurlijk overleg over goederenvervoer door Oost-Nederland op 18 februari jl. hun zorg geuit over de huidige plannen voor het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS).

Jan Bron, wethouder PvdA Hengelo schrijft op zijn weblog dat Almelo, Borne, Hengelo en Oldenzaal zich tijdens deze bijeenkomst uitgesproken hebben over de consequenties voor de leefbaarheid van de regio en dat er door de gemeenten met name is gewezen op veiligheid, geluid, trillingen en gesloten spoorbomen.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaf tijdens de bijeenkomst een toelichting op Programma Hoogfrequent Spoor (PHS). Gezegd werd dat als uitgangspunten de voorkeursbeslissing van de ministerraad uit juni 2010 en de aangenomen moties uit november 2010 worden gehanteerd voor uitwerking van de PHS. Volgens de wethouder kwam er in het overleg weinig nieuws aan de orde en werd duidelijk dat plannen voor de PHS nog niet concreet zijn. “In de presentaties werd vooral veel herhaald en bevestigd.

Afgesproken is dat het ministerie en ProRail zich in de komende tijd onder meer gaan richten op het uitwerken van maatregelen en het inventariseren van aan PHS gerelateerde projecten en de planning van deelprojecten.

Deel bericht

  • Delicious
  • Digg
  • Newsvine
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Twitter

Reacties

Er zijn reacties op dit bericht.

Trackbacks

Er zijn geen trackbacks op dit bericht