Skip to content

No Rail in Hengelo’s Weekblad

Het Hengelo’s Weekblad heeft aandacht besteed aan het protest tegen het goederenvervoer door Hengelo. Het bestuur van No Rail zegt in het artikel dat de landelijke overheid een milieueffectrapportage (m.e.r.) moet laten uitvoeren. “Zo’n rapport moet duidelijk maken wat de gevolgen zijn voor mens en milieu van een toename van 660 procent (uitgaande van de gemiddelde economische groei de komende tien jaar) van het goederenvervoer over het Hengelose spoor. De landelijke overheid heeft echter al laten weten niet aan zo’n m.e.r. te willen. Uiteindelijk moet de conclusie zijn dat er een noordtak van de Betuwelijn moet komen. Een apart spoor dus voor goederenvervoer. Er gaan immers de komende jaren ook steeds meer passagierstreinen over het bestaande spoor. Denk aan de nieuwe lijn Hengelo – Bad Bentheim en de mogelijke opwaardering van de hogesnelheidslijn ICE richting onder meer Berlijn.”

Bij monde van Wim Jager heeft GroenLinks Hengelo al laten weten dat de gemeente net als de provincie en Regio Twente druk moet uitoefenen op de landelijke overheid om een milieueffectrapportage te laten uitvoeren.

Lees hier het gehele artikel

Deel bericht

  • Delicious
  • Digg
  • Newsvine
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Twitter

Reacties

Er zijn reacties op dit bericht.

Trackbacks

Er zijn geen trackbacks op dit bericht