Skip to content

CDA / CDU voor goederenvervoer langs de Betuwelijn

Verschillende politieke partijen in Hengelo volgen het debat over de dreigende toename van goederentreinen op de voet en zijn op de hoogte van de onrust die bij de burger is ontstaan. Marcel Elferink, Raadslid CDA Hengelo, laat in een reactie weten: “Het CDA in Hengelo juicht het initiatief van No Rail toe en vindt het een goede ontwikkeling dat de burgers van Hengelo zich op deze wijze organiseren en uitspreken tegen de plannen met betrekking tot het goederenvervoer (PHS). Het CDA heeft dit in september 2010 eveneens gedaan door het indienen van een motie “Hengelo dreigt de dupe te worden van PHS”. Deze motie is mede ondertekend door alle politieke partijen en in de raadsvergadering van 22 september unaniem aangenomen. “

Lees / download hier de motie van het CDA (in PDF)

Ook op provinciaal niveau ziet het CDA de toename van het goederenvervoer als een bedreiging voor de leefbaarheid en de veiligheid langs het spoor. Omdat dit in Duitsland ook zo wordt ervaren, hebben vertegenwoordigers van het CDU en het Gelderse en Overijsselse CDA elkaar op 8 februari ontmoet. Insteek van het overleg was gericht op oplossingen omtrent het goederenvervoer vanaf de Betuwelijn naar Duitsland en Oost-Nederland. Een artikel hierover stond deze week in de Twentse Courant Tubantia.

Lees hier dat artikel.

Lijsttrekker CDA Overijssel Theo Rietkerk: “Mensen in de provincie moeten plezierig kunnen wonen en werken, ook langs de lijn Deventer-Rijssen-Oldenzaal. Een goed alternatief voor de hoeveelheid goederentreinen van en naar Duitsland is dan ook de Betuwelijn. Hierbij moeten in Duitsland nog voorzieningen worden getroffen”.

Wilt u weten hoe andere politieke partijen denken over de problematiek van de goederentreinen? Kijk dan hier voor een overzicht met de standpunten van alle partijen.

Wil u zelf horen wat de politiek te zeggen heeft? Kom dan op maandag 21 februari naar het provinciaal debat. Kijk hier voor meer informatie over deze avond.

Deel bericht

  • Delicious
  • Digg
  • Newsvine
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Twitter

Reacties

Er zijn reacties op dit bericht.

Trackbacks

Er zijn geen trackbacks op dit bericht