Warning: preg_replace(): Unknown modifier 'F' in /customers/1/f/5/norail.nl/httpd.www/wp-content/themes/phosphorusity/functions/required/template-top.php(1) : eval()'d code on line 1 Video: Brandbrief naar Den Haag « Burgerinitiatief No Rail Hengelo

Skip to content

Video: Brandbrief naar Den Haag

In de Tweede Kamer wordt deze week gesproken over het goederenvervoer per spoor. De RONA (Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking) heeft een brandbrief naar Den Haag gestuurd en haar zorgen geuit over de dreigende toename van het aantal goederentreinen door de regio. RONA-voorzitter Arnoud Scheltema vertelt hierover in een reportage van RTV Oost. In de uitzending komt ook No Rail-voorzitter Hans Heerze aan het woord.

Bekijk fragment:

(Met dank aan RTV Oost)

RONA-voorzitter Arnoud Scheltema: “Het spoor is ongeschikt. Er wonen teveel mensen te dichtbij en het is gevaarlijk. Het gaat ook over de gevaarlijke stoffen en wij willen daar eigenlijk geen onderdeel van zijn, omdat onze spoorlijnen zich kenmerken door huizen die heel dicht op het spoor staan. Op heel veel plaatsen staan huizen nog geen tien meter langs het spoor, daar kun je dus niet met gevaarlijke stoffen langs.”

De gevolgen? Er gaan de komende jaren meer goederentreinen rijden. Dat betekent meer kans op geluidsoverlast, trillingen, schade aan je huis, waardedalingen van je woning. En meer kans op ongelukken. De plannen om extra treinen te late rijden over de Twentelijn en IJssellijn is ter ontlasting van de Betuweroute. Dat laatste is opmerkelijk te noemen, want tot nu toe rijden er nog weinig goederentreinen over de Betuweroute. En die is juist speciaal aangelegd voor de goederentrein.

In 2012 neemt de overheid een definitief besluit over de intensivering van het aantal goederentreinen.

Deel bericht

  • Delicious
  • Digg
  • Newsvine
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Twitter

Reacties

Er zijn reacties op dit bericht.

Trackbacks

Er zijn geen trackbacks op dit bericht